”Oikein hyvää kuuluu! Just matkalla toimistolle tekemään normi työpäivää, et se on päivän erikoisuus. Ja mukavalla fiiliksellä!”

Jaakko on matkalla työpaikalleen Lahdesta (Tarkalleen ottaen kotoaan Hollolasta) Pasilan kautta Huopalahteen. ”Tää on vähän tällänen härö kuvio, joka saattaa näin pintapuolisesti kuulostaa kohtuu säädöltä, mutta tämä sopii hyvin, sillä vaimon työpaikka on taas 1,5km päässä omasta. Kuljetaan kimppakyydillä ja välillä junalla. Tämmöstä” Jaakko tarkentaa.

Jaakko työllistyi Qasvun rekryprosessista Webropolille myyntipäälliköksi. Hän tekee kysely- ja raportointisovelluksen myyntiä b2b- ja julkisille asiakkaille. Hän keskustelee ja katsoo, kohtaako tarjoama ja heidän tutkimuskyselytarpeensa. Työ kattaa koko myyntiprosessin prospektoinnista ja tapaamisten sopimisesta asiakkaiden tarpeiden tyydyttämiseen.

Valmistuttuaan 2012 Brightonin yliopistosta Jaakko teki koulutuksensa mukaisia liikunnan alan tehtäviä. ”Valmistumisen jälkeen olin pitkään liikunta-alalla, kuntosalimaailmassa vuodesta 2012 melkein vuoteen 2018. Työ oli perus jäsenmyynnistä klubijohtajuuteen ja kaikkea siltä väliltä.”

Sen jälkeen Jaakko on ollut hyvinkin erityyppisissä tehtävissä. Hän kävi remppapuolella ja kattoalan firmassa. Näihin aikoihin tuli merkittävä elämäntilanteen muutos ja alkoi valuminen Hollolaan, josta hän on vaimonsa kanssa kotoisin. ”Siinä tosiaan tuli paljon näitä muuttujia, kun siirtymävaiheessa mentiin pk-seudulle duuniin ja Hollolassa asusteltiin. Hetken olin lahtelaisissakin firmoissa. Sitten tuli jälleen paluu liikunta-alalle tosin ei enää toiminnan ohjaamisen tehtäviin vaan SaaS-myyntiin.

Rekrytointiprosessi

Qasvu ei ollut Jaakolle entuudestaan tuttu. Hän löysi tiensä prosessiin LindedInin kautta. Uuden työn hakeminen oli ajankohtaista ja Linkkarissa ollut mainos herätti kiinnostuksen. ”Koin, että tässä on työtehtävä, jossa voisin pärjätä.”

Jaakon odotus rekryprosessista on muodostunut sen mukaan, mitä hän on aikaisemmissa hauissa kokenut ja peilaa kokemaansa niihin. ”Vaimollekin kerroin, etten ole itse törmännyt siihen, että rekrytoija kuin kanssaelää mukana koko prosessin läpi. On mulla tosi hyviä kokemuksia vastaavista prosesseista, mutta tässä oli kokemus, jossa oli mukana WOW-efekti”.

Jaakolle annettiin tarvittavat tiedot kysymättäkin ja tiedustelemalla sai lisätietoja. ”Siinä vaiheessa, kun rekrytointiprosessissa edetään seuraavaan vaiheeseen, haluan tietoa siitä, miten toimiston käytännön asiat esim. etätyömahdollisuudet ja läsnäolovelvoitteet toteutetaan. Ehkä se ei ole kehitettävä kohta, mutta haluan vain painottaa, että tuollaisissa asioissa ei voi olla liian selkeä. Olin iloinen, että se, miten työskentelytavoista infottiin, vastasi todellisuutta. Odotin, meneekö arki aivan sekaisin ja nyt luvataan kuuta taivaalta, mutta lopulta oltiin paljon joustavampia ja asiat ovat menneet niin kuin pitääkin.”

Kun rekrytoija Linda oli käynyt Jaakon kanssa työpaikkaan liittyvät ”perusjutut” läpi, hän vielä erikseen kysyi, onko jotain juttuja, jotka vielä mietityttävät. ”Ei voi kylliksi painottaa, että jos siinä vaiheessa on turvallinen olo kertoa, että nojoo olisihan mulla vielä yks juttu, nii osataan hommat. Hakijana ei halua pelata itseään ulos sen takia, että vaikuttaa liian ehdottomalta asioiden suhteen. Tietyntyyppisen alustusten tekeminen mahdollista työnantajaa päin, jotta heidän olisi helppo nostaa asia esille haastattelussa.”

Töissä

Näiden mutkien kautta Jaakko on nykyään Webropolilla. Useimmilla prospekteilla on joku aikaisempi kokemus Webropolin palveluista, joten palvelua on hänestä mielekästä myydä. ”On se sen verran kauan markkinoilla ollut, että se on ehtinyt saada jalansijaa.”

Työ on ollut positiivinen kokemus tähän mennessä. ”On hyvin paljonkin vastannut sitä, miten se kuvattiin. Jos olin maalannut jonkun mielikuvan työpaikasta kertoman perusteella, se vastasi lopulta odotuksia. Olen viihtynyt Webropolilla.”

Työnhakija:

Aloita työnhaku varaamalla puhelu kanssamme. Olit sitten juuri nyt etsimässä uusia mahdollisuuksia tai haluat vain kuulla vaihtoehdoista – aina on oikea aika keskustelulle! Puhelu on 100% luottamuksellinen ja keskittyy taustaasi, mielenkiinnon kohteisiisi ja unelmatyöhösi. Olemme sinuun yhteydessä juuri sinulle sopivista työmahdollisuuksista puhelimitse tai sähköpostitse.

Voit varata puhelut täältä.

Avoimia työpaikkoja pääset tarkastelemaan täältä.

Yritys:

Tarvitsetko apua rekrytoinnissa tai haluat kuulla lisää Qasvun rekrytointipalveluista?

Varaa sopiva aika asiantuntijoidemme kanssa ja keskustelemme kanssasi rekrytointitarpeistanne. Ainutlaatuinen nuorten ja kokeneiden ammattilaisten verkostomme mahdollistaa oikeiden osaajien yhdistämisen juuri teidän tarpeisiinne. Tunnemme jäsenemme henkilökohtaisesti; käymme jokaisen yhteisömme uuden jäsenen kanssa puolen tunnin keskustelun heidän ammatillisista kiinnostuksen kohteistaan ja motivaatiostaan. Laajan verkostomme yksityiskohtainen tuntemus mahdollistaa soveltuvimpien ammattilaisten löytämisen teidän tarkoitukseenne.

Nähdään verkkotapaamisessa!

Tutustu lisää yrityksille suunnatuista palveluistamme, kuten rekrytointiprosessin kulusta, täältä.