Työnhaku on vaikeaa – ja erityisen vaikeaa se on, kun teet sitä vieraassa maassa! Keskiviikkona 30.8. Suomi-hubin LIVEssä teemana oli ulkomaalaistaustaisten työnhakijoiden haasteet työnhaussa. Puhujana toimi Qasvun senior rekrytoija Linda Nguyen.

——————————————————————————————————————————————————————————————-

𝗢𝗹𝗶𝗻 𝗲𝗻𝘀𝗶𝗺𝗺ä𝗶𝘀𝘁ä 𝗸𝗲𝗿𝘁𝗮𝗮 𝗶𝗸𝗶𝗻ä 𝗽𝘂𝗵𝘂𝗺𝗮𝘀𝘀𝗮 𝗹𝗶𝘃𝗲𝘀𝘀ä, 𝗷𝗮 𝗽𝗶𝗱ä𝘁𝘁𝗲𝗹𝗶𝗻 𝗸𝘆𝘆𝗻𝗲𝗹𝗲𝗶𝘁ä 𝗹ä𝗵𝗲𝘁𝘆𝗸𝘀𝗲𝗻 𝗹𝗼𝗽𝘂𝘀𝘀𝗮…

Keväällä julkaisuni täällä aiheesta ”𝗨𝗹𝗸𝗼𝗺𝗮𝗮𝗹𝗮𝗶𝘀𝘁𝗮𝘂𝘀𝘁𝗮𝗶𝘀𝗲𝗻 𝗿𝗲𝗸𝗿𝘆𝘁𝗼𝗶𝗷𝗮𝗻 𝗽𝗼𝗵𝗱𝗶𝗻𝘁𝗼𝗷𝗮 👩🏻💭” herätti jonkin verran huomiota, että sain kutsun tulla puhujavieraaksi Suomi-hubin LIVEen.

Kollegani Yannickin kannustuksen ja tuen avulla, uskaltauduin vastaamaan kutsuun myönteisesti. Koska kerta oli ensimmäinen, kysyin (oikeesti melkein pakotin) Yannickin mukaan puhumaan kanssani. Päädyimme liven järjestäjien kanssa, että kertoisimme livessä Yannickin kanssa rekrytoivan tahon näkökulmasta:

💡 mistä eri vaiheista rekrytointiprosessi yleensä koostuu,
💡 mitä haasteita ulkomaalaistaustainen työnhakija yleensä kohtaa työnhaussa sekä
💡 meidän vinkkimme näihin haasteisiin.

Sen aikana, kun ruotsin, venäjän, ukrainan, englannin ja arabian kielen tulkit käänsivät puheenvuoroani kullekin kielelle, järjestäjät laittoivat minulle luettavaksi ja vastattavaksi livechattiin tulleita kommentteja ja kysymyksiä katsojilta. Järjestäjien mukaan koskaan aiemmin liveissä ei ole katsojat kommentoineet niin aktiivisesti kuin tässä livessä.

Katsojia oli yhteensä lähemmäs 140. Osa heistä jakoi livechattiin ajatuksiaan ja kokemuksiaan, millaista on ollut hakea töitä ulkomaalaisena työnhakijana. Valitettavasti kommenteista huokui henkilöiden epätoivo siitä, voiko he koskaan saada Suomessa omaa osaamiseensa sekä toiveisiinsa sopivan työpaikan, tai edes kutsun työhaastatteluun.

Ja sitten kyynelet nousivat silmiini, kun tajusin, että omat vanhempani ja hyvin monet muut ovat käyneet aivan saman läpi. Rehellisesti sanottuna ei työnhaku meille sujuvasti suomea osaavillekaan ole helppoa, mutta pettymys, mitä ei-suomenkieliset hakijat kohtaavat työnhaussa on varmasti 10-kertainen.

Kun sinä olet seuraavan kerran mukana haussa rekrytoivana tahona, kuvittele itseesi työnhakijan saappaisiin. Sellaiseen työnhakijan saappaisiin, joka on hakenut useampaan eri työpaikkaan, mutta ei ole edes saanut edes kiitos-mutta-ei-kiitos-viestin. Haluatko olla se taho, joka antaa kiitokseksi hakijan vaivannäöstä hänelle takaisin huonoa hakijakokemusta, joka voi johtaa pettymyksen ja jopa epätoivon tunteisiin?

𝗘𝗺𝗺𝗲 𝘃𝗼𝗶 𝗮𝗶𝗻𝗮 𝗵𝘂𝗼𝗺𝗶𝗼𝗶𝗱𝗮 𝗷𝗼𝗸𝗮𝗶𝘀𝗲𝗻 𝘁𝘆ö𝗻𝗵𝗮𝗸𝗶𝗷𝗮𝗻 𝗷𝗮 𝗵𝗮𝗸𝗲𝗺𝘂𝗸𝘀𝗲𝗻, 𝗺𝘂𝘁𝘁𝗮 𝘃𝗼𝗶𝗺𝗺𝗲 𝘆𝗿𝗶𝘁𝘁ää 𝘁𝗲𝗵𝗱ä 𝗽𝗮𝗿𝗵𝗮𝗮𝗺𝗺𝗲, 𝗷𝗼𝘁𝘁𝗮 𝗵𝗮𝗸𝗶𝗷𝗼𝗶𝗹𝗹𝗲 𝗲𝗶 𝗷ä𝗶𝘀𝗶 𝗻𝗶𝗶𝗻 𝗵𝘂𝗼𝗻𝗼𝗮 𝗸𝗼𝗸𝗲𝗺𝘂𝘀𝘁𝗮 𝘁𝘆ö𝗻𝗵𝗮𝘂𝘀𝘁𝗮.

Kiitos paljon vielä liven järjestäjille (ARFFMANSaara PurtanenIryna Hakkarainen), tulkeille sekä katsojille! 🧡

Alta pääset katsomaan halutessasi liven, ja kuinka pidättelin kyyneleitä lähetyksen lopussa (1:07:43).

Työnhakija:

Aloita työnhaku varaamalla puhelu kanssamme. Olit sitten juuri nyt etsimässä uusia mahdollisuuksia tai haluat vain kuulla vaihtoehdoista – aina on oikea aika keskustelulle! Puhelu on 100% luottamuksellinen ja keskittyy taustaasi, mielenkiinnon kohteisiisi ja unelmatyöhösi. Olemme sinuun yhteydessä juuri sinulle sopivista työmahdollisuuksista puhelimitse tai sähköpostitse.

Voit varata puhelut täältä.

Avoimia työpaikkoja pääset tarkastelemaan täältä.

Yritys:

Tarvitsetko apua rekrytoinnissa tai haluat kuulla lisää Qasvun rekrytointipalveluista?

Varaa sopiva aika asiantuntijoidemme kanssa ja keskustelemme kanssasi rekrytointitarpeistanne. Ainutlaatuinen nuorten ja kokeneiden ammattilaisten verkostomme mahdollistaa oikeiden osaajien yhdistämisen juuri teidän tarpeisiinne. Tunnemme jäsenemme henkilökohtaisesti; käymme jokaisen yhteisömme uuden jäsenen kanssa puolen tunnin keskustelun heidän ammatillisista kiinnostuksen kohteistaan ja motivaatiostaan. Laajan verkostomme yksityiskohtainen tuntemus mahdollistaa soveltuvimpien ammattilaisten löytämisen teidän tarkoitukseenne.

Nähdään verkkotapaamisessa!

Tutustu lisää yrityksille suunnatuista palveluistamme, kuten rekrytointiprosessin kulusta, täältä.