Miten voi päätyä rekrytoijaksi?

Linda Nguyen on aloittanut Qasvulla syksyllä 2021. Hän on nykyään ammattilainen, jolla pysyy kaikki langat käsissään.

Mutta, millaisen tien tämä Qasvun pinkkitukkainen rekrytoija on kulkenut? Linda kertoi meille tarinansa, kuinka päätyi Qasvulle Recruiter-pestiin.

Lukiolainen Linda ei tiennyt, minkälaista uraa hän itselleen haluaisi. Linda päätyi tekemään töitä ravintola-alalla, joka herätti silloin eniten kiinnostusta. Kahdessa kahvilassa työskenneltyään Linda päätyi Haaga-Heliaan opiskelemaan liiketaloutta. Ja näin Linda muutti ensimmäistä kertaa Turusta Helsinkiin.

Opintojen ohella HR-ala alkoi houkuttamaan Lindaa, sillä HR:ssä oli elementtejä, jotka ovat aina kiinnostaneet; psykologia ja kasvatustiede. Kiinnostusta herätti eniten hakijakokemus ja työnantajamielikuva, jotka tulivat hänelle silloin ensimmäistä kertaa tutuiksi.

Vuonna 2020 Lindaa odotti vaihto-opiskelujakso Etelä-Koreassa, joka ei pandemian takia onnistunutkaan. Silloin myös opinnot sakkasivat, sillä etäopinnot eivät olleet sosiaalisen Lindan heiniä. Niihin aikoihin Linda päätyikin hakemaan HR-alan harjoitteluita aikeenaan tutustua hakijakokemukseen ja työnantajamielikuvaan käytännössä. Hän haki ahkerasti eri paikkoja ja kuten monet opiskelijat tietävät, harjoittelupaikan saaminen ei ole helpoimmasta päästä.

Jokaisen haun kohdalla Linda huomasi oppivansa hakuprosesseista ja haastatteluista itse hakijana. Hyvin hoidetut prosessit jättivät Lindaan hyvän mielikuvan kyseisistä yrityksistä ja vastaavasti prosessit, joissa yhteydenpitoa ei hoidettu hyvin, jätti oman mielikuvansa. Usean hakuprosessin jälkeen Linda pääsi myyntiyritykseen HR-traineeksi avustamaan myyjähauissa.

Se paikka olikin käännekohta Lindan HR-uralla, sillä palo alaan kasvoi työn myötä. Lindaa alkoi kiinnostamaan rekrytointiyrityksissä työskentely ja IT-alan rekrytoinnit.

Oli vihdoin Qasvun aika! Linda haki Qasvulle rekrytoijaksi ja prosessin aikana ympäristö, tiimi ja työnantajakuva olivat jättäneet Lindaan positiivisen jäljen, joka vahvisti halua päästä Qasvulle.

Linda vielä valikoitunut rekrytoijan tehtäviin, mutta muutaman viikon päästä Qasvulta hänelle tarjottiin Talent Agentin paikkaa, jonka kautta avautui oppimisväylä kohti rekrytoijan positioita.

Työ oli osa-aikaista ja juuri sitä, mitä opintojen ohella hän halusikin tehdä. Nopeasti aloittamisensa jälkeen Linda pääsi ensin avustamaan ja sitten itse myös tekemään rekrytoijan tehtäviä. Qasvulla nähtiin Lindan motivoitunut asenne ja jano oppia aina lisää. Linda saikin Qasvulla haluamansa tuen kehittyä paremmaksi rekrytoijaksi sekä luottamuksen ja vapauden näyttää omaa osaamistaan.

Ja näin Lindasta tuli rekrytoija!