Qasvun toiminta pohjautuu omaan verkostoomme sekä ”hakija ensin”-ajatteluun. Tarjoammekin työnhakijoille ja työpaikan vaihdosta tulevaisuudessa kiinnostuneille paitsi suoraan avoimia työpaikkoja myös mahdollisuuden liittyä verkostoomme ja kuulla sitä kautta suoraan sopivista työpaikoista. Asiakkaamme ovat kaupallisella, teknisellä sekä IT-alalla toimivia yrityksiä aina innostavista startupeista kansainvälisiin pörssiyrityksiin.

Verkostoomme kannattaa liittyä, jos haluat:

  • lisäboostia työnhakuun
  • kuulla työpaikoista, jotka eivät välttämättä tule avoimen työpaikkailmoituksen kautta haettavaksi
  • ulkoistaa työnhakusi
  • kartoittaa uusia haasteita passiivisemmin
  • olla avoin urakehitykselle ja uralla etenemiselle

Kurkkaa siis vinkit verkostoomme liittymiseen alta ja ota kaikki hyöty irti tulevasta Qasvu-keskustelustasi!

1. Varaa aika puhelulle

Ajanvarauskalenteriin pääset tästä. Liitä ajanvaraukseen yhteystietosi sekä LinkedIn-profiililinkkisi. Näin Talent Agentimme saa sinuun yhteyden ja voi tutustua kokemukseesi jo ennen puhelua. Talent Agenttimme käy ennen sovittua juttutuokiota lyhyesti läpi työkokemustasi, koulutustaustaasi sekä osaamistasi, jotta hän voi valmistautua kysymään juuri oikeat kysymykset ja puhelussa pääsemme keskittymään enemmän tulevaisuuden tavoitteisiisi ja haaveisiisi.

2. Tutustu haastattelulomakkeeseen etukäteen

Kun olet varannut ajan keskustelulle, saat sekä ajanvarauksen vahvistussivulta että myöhemmin sähköpostitse linkin haastattelulomakkeeseen. Keskusteluun valmistautuminen ei ole välttämätöntä, mutta jos ennätät, kurkkaa haastattelulomake jo ennen sovittua soittoaikaa läpi. Erityisesti kysymyksiä, jotka liittyvät persoonaan, työkulttuuriin sekä toiveisiin tulevaa työpaikkaa kohtaan, voi olla mukavampi pohtia rauhassa etukäteen.

3. Odota soittoa varaamanasi aikana

Talent Agentimme soittaa sinulle sovittuna aikana. Keskusteluun kannattaa varata aikaa 20-30 minuuttia. Usein keskustelu on mukavampaa, jos pystyt siirtymään rauhalliseen paikkaan, mutta onpa Qasvu-keskusteluja käyty lenkkipoluilla, työmatkaliikenteessä tai vaikka auton ratissa! Jos aikataulut muuttuvat, voit helposti vaihtaa vahvistussähköpostista varaamasi ajan toiseen ajankohtaan.

4. Keskustelun kulku

Keskustelussa käymme läpi aluksi tämänhetkistä tilannettasi, koulutustaustaasi, työkokemustasi ja kielitaitoasi sekä muita osaamisalueitasi (esim. IT-taidot). Sen jälkeen syvennymme uraan liittyviin tavoitteisiisi ja toiveisiisi ja juttelemme muun muassa kiinnostavista työtehtävistä, toimialoista, yrityksen tyypeistä sekä tärkeäksi kokemistasi työn ominaisuuksista. Käymme myös läpi osa-alueita, joita haluaisit päästä kehittämään tulevassa työssäsi. Keskustelun loppuvaiheilla keskitymme vahvemmin persoonaan ja työkulttuuriin liittyviin asioihin. Juttelemme myös motivaattoreista työpaikan vaihtoon. Viimeisenä käymme läpi vielä käytännön asioita kuten työpaikan sijaintia ja toivomaasi palkkatasoa. Talent Agenttimme tekee läpi keskustelun muistiinpanoja ja keskustelun päätteeksi hän tallentaa profiilisi rekrytointijärjestelmäämme.

5. Pidä mielessä keskustelun tarkoitus

Qasvu-keskustelu ei ole piinapenkki tai tentti. Haluamme tutustua sinuun juuri sellaisena kuin olet ja kertomalla kiinnostuksistasi, tavoitteistasi sekä osaamisestasi avoimesti löydämme todennäköisimmin juuri sinua kiinnostavat työmahdollisuudet. Toisin kuin yleensä haastattelussa, keskustelun tarkoituksena ei ole arvioida osaamistasi suhteessa tiettyyn työpaikkaan, vaan saada osaamisestasi, kiinnostuksistasi, motivaattoreistasi ja uraan liittyvistä haaveistasi kokonaiskäsitys. Parhaimmassa tapauksessa keskustelu auttaa itseäsikin konkretisoimaan haaveitasi sekä hahmottamaan sitä, mitkä tekijät koet työpaikassa tärkeiksi. Keskustelut ovat myös aina 100% luottamuksellisia, joten voit rauhassa liittyä verkostoomme, vaikka et olisikaan aktiivisesti hakemassa uutta työpaikkaa.  Keskusteluun voi siis osallistua rennoin mielin!

5. Get matched!

Kun kiinnostuksiasi vastaava tehtävä aukeaa, olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteydenotossa kerromme tehtävänkuvasta, yrityksestä ja työsuhteesta ja kartoitamme, onko asia sinulle ajankohtainen. Saat aina päättää, haluatko edetä rekrytointiprosessissa vai et! Rekrytointiprosessi jatkuu yleensä siten, että käymme puhelimitse vielä tarkemmin tehtävää läpi sekä tarkistamme mahdollisesti vielä muutamia hakuun liittyviä tietoja. Sen jälkeen rekrytointiprosessi jatkuu haastattelussa asiakasyrityksemme luona. Parhaimmillaan jo viikossa uusi työpaikka voi olla sinun!

Jos et siis vielä varannut aikaasi Qasvu-keskusteluun, pääset tekemään sen täältä. Qasvun verkostoon sekä toimintamalliimme voit tutustua vielä nettisivuillamme.

Jos työnhaku on juuri nyt ajankohtaista, ethän myöskään unohda kurkata avoimia työpaikkojamme urasivuiltamme!