Qasvun tiimi on täynnä mitä ihanampia persoonia ja työntekijöitä, jonka takia haluamme kertoa heistä lisää täällä blogin puolella. Syyskuun henkilökuvassa on vuorossa Iina, joka vastaa Qasvulla rekrytoinneista. Iinasta ja muun muassa hänen super powerista voit lukea lisää alta.

1. Kuka olet ja mitä teet Qasvulla?
Olen Iina ja työskentelen Qasvulla projektipäällikkönä. Aloitin rekrytoijana Qasvun tiimissä tammikuussa 2019. Projektipäällikkönä vastaan rekrytointiprosesseistamme ja työskentelen tiiviisti sekä asiakkaidemme että hakijoidemme kanssa. Eniten olen tehnyt kaupallisen ja teknisen alan rekrytointeja.

2. Mitä olet tehnyt aikaisemmin ja mitä työnkuvaasi kuuluu?
Aikaisemmin olen työskennellyt esimerkiksi rekrytointien parissa myyntitoimistossa, konsulttina pelialalla sekä erinäisissä tehtävissä tapahtuma- ja asiakaspalvelualalla. Taustaltani olen kasvatustieteilijä ja valmistuinkin nyt vihdoin tänä vuonna kasvatustieteiden maisteriksi ja opettajaksi! Olen suuntautunut kuitenkin tiiviisti yritysmaailmaan, mutta luulen, että kasvatusalan tausta näkyy sekä työskentelyssäni että asenteessani.

Qasvulla työnkuvaani kuuluu kokonaisvastuu asiakkaidemme rekrytointiprosesseista. Kaikki alkaa yleensä yritykseen tutustumisesta ja haettavan profiilin määrittelystä. Tämän jälkeen teen suunnitelman hakuprosessille, mietin hakukanavat, kirjoitan ilmoitukset ja teen yhteistyötä markkinoinnin kanssa. Teemme hakua yleensä useammassa kanavassa ja tehtäväni on siten monipuolinen: käyn keskusteluja oman verkostomme henkilöiden kanssa, käsittelen hakemuksia ja teen suorakontaktointia esim. LinkedInissä. Päivääni sisältyy yleensä aika monipuolisesti eri tehtäviä: asiakastyötä, hakijaviestintää, haastatteluja, tietokonehommia, tapaamisia ja puheluita! Olen hakijoiden ja asiakkaan tukena koko rekrytointiprosessin ajan.

3. Mikä on lemppariasia omassa työssäsi?
Parasta työssäni on ehdottomasti se, kun työnhakija löytää kauttamme unelmatyöpaikkansa ja asiakasyrityksemme saa innokkaan ja motivoituneen työntekijän. Ihanimpia hetkiä ovat ne, kun hakija lähettää vielä pitkän ajan jälkeenkin kuulumisia ja fiiliksiä uudesta työstään

4. Miten työt ovat menneet poikkeustilanteessa?
Olen tottunut työskentelemään aiemminkin paljon etänä, joten muutos ei ole ollut itselleni ehkä niin iso. Kuitenkin työkavereita ja yhteistä päivittäistä kanssakäymistä on ollut ikävä. Keväällä huomasin, että nopeat muutokset ja epävarmuus vaikuttivat fiilikseen, mutta onneksi sain muilta Qasvulaisilta tsemppiä ja tuimme toisiamme puolin sekä toisin.

5. Oletko keksinyt uusia harrastuksia poikkeustilan aikana/Vinkkejä itsensä viihdyttämiseen poikkeustilan aikana
No itseasiassa olen! Olen aina ollut aika luontofani, mutta sosiaalinen eristäytyminen on vienyt harrastuksen uudelle tasolle. Perjantaisten viikkopalaverien vitsin aihe on nykyään se, että mihin Iina lähtee retkelle tänä viikonloppuna. Retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta on tullutkin nyt tänä vuonna tärkeä harrastus, josta nauttii niin oma mieli ja keho kuin 11-vuotias koiravanhuksemmekin.

6. Iinan superpower
Olen vähän sellainen henkilö, joka ei ole superhyvä missään, mutta kuitenkin vähän hyvä kaikessa! Ehkäpä oma supervoimani on siis se, että pisti minut sitten millaiseen uuteen tehtävään tai haasteeseen tahansa, pärjään siinä vähintään kohtuullisesti. Olen oppinut, että monet asiat onnistuvat ottamalla selvää, olemalla tunnollinen ja välittävä ja tekemällä aina parhaansa.