Vaikka me Qasvulla harvoin pyydämmekin ansioluetteloasi, CV on edelleen monelle rekrytoijalle arvokas ja jopa tärkein työkalu oikean henkilön löytämiseen. Ja ymmärrettävästi niin! On jopa itsestään selvää, että hyvin kirjoitettu CV kertoo mahdolliselle työnantajallesi, kuka olet ja auttaa sinua erottumaan joukosta. Mutta mikä oikein erottaa hyvän CV:n muista?

 

Ansioluettelosi on oltava silmiinpistävä

 

Ei, kyse ei ole glitteristä tai UV-valosta ellet sitten hae ensi kesän festaireille töihin. Mieleenpainuva CV ottaa samaan aikaan huomioon potentiaalisen työnantajan brändin ja työnhakijan oman persoonan luoden saumattoman lupauksen tulevaisuuden potentiaalista. Muutamalla helpolla stepillä pääset jo hyvin alkuun! Tee tai etsi itsellesi selkeä CV-pohja, jota pystyt pienillä viilauksilla muokkaamaan mahdollisesti erilaisille yrityksille sopivaksi. Voit esimerkiksi hyödyntää canva.com tai visualcv.com saatavia CV-pohjia. Kirjoita sitten lyhyt, mutta mahdollisimman kiehtova esittely itsestäsi. Tähän voit pyytää apua vaikka kaverilta: miten hän kuvailisi sinua? Lisää lopuksi vielä selkeä, iloinen kuva itsestäsi ja voilá! 

 

Ole selkeä

 

CV-vinkkien klassikko: älä tuhlaa arvokasta tilaa. Ole tiivis kuvaileessasi kokemuksesi, koska tilastollisesti kaikki yli kahden sivun pituiset ansioluettelot hylätään 50% ajasta. Toisaalta moni rekrytoija turvautuu myös hakusanojen käyttöön CV-pinoja läpikäydessään. Käytä siis avainsanoja, jotka vastaavat hakemaasi asemaa kuvauksessasi edellisestä työstäsi, koska yleensä rekrytoijat (eivät Qasvussa btw) viettävät CV: hen alle 30 sekuntia. Muista, että CV:n tavoitteena on päästä haastatteluun, jossa voit avata kokemustasi lisää. 

 

Oikolue

 

Varmista, että ansioluettelossasi ei ole kielioppi- tai tyylivirheitä. Saattaa kuulostaa turhalta, mutta pahat typot eivät anna huolellista kuvaa. Suhtaudu CV:hen siis persoonasi jatkeena: kyse ei ole vain siitä, mitä sanot vaan myös miten. Tämä on erityisen tärkeää, jos haet töitä esimerkiksi viestinnän alalta, jossa kirjallinen ilmaisu on tärkeässä roolissa.

 

Muista oma potentiaalisi

 

Olitko mukana opiskelijajärjestössä? Tai kenties vapaaehtoisena jossain? Kirjoitatko blogia tai rakensitko kaverin kanssa joskus läpällä omat nettisivut? Kaikki kokemus on arvokasta erityisesti, jos olet opiskelija tai vastavalmistunut hakija ilman vankkaa työkokemusta omalta alalta. Jos olet ammattilainen, keskity taas relevanttiin työkokemukseen, mutta älä pelkää käyttää muita projekteja maustamaan CV:si ja siten sinun kiinnostavuutta! 

 

Toisaalta, voisiko tämän tehdä toisin? Mikäli olet valmis vapautumaan ansioluetteloiden hallitsemasta maailmasta, liity verkkoomme täällä: www.qasvu.com/fi/for-professionals