Loppukeväästä saimme mahdollisuuden päästä tekemään yhteistyötä Nevelin kanssa. Nevel on kasvava sekä kehittyvä suomalainen yritys, joka tarjoaa infrastruktuuriratkaisuja teollisuuden ja kuntien tarpeisiin. Qasvun toimeksiantona oli rekrytoida Energialaskuttaja Nevelille, ja halusimmekin kirjoittaa kanditarinan tehtävään valitulta henkilöltä Mirandalta. Tässä kanditarinassa Miranda pääsee kertomaan kokemuksistaan Qasvun rekrytointiprosessista, kuulumiset Neveliltä ja vinkit ”oikean” työpaikan löytämiseen!
Miten uusi työ on lähtenyt käyntiin ja miten olet viihtynyt Nevelillä?
”Uusi työ on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin. Koska elämme poikkeuksellista aikaa tällä hetkellä ja teemme työmme kotona, niin me olemme ottaneet etätyökalut käyttöömme joka päiväisessä työskentelyssä. Avaamme etäyhteyden aamulla ja suljemme sen työpäivän päättyessä. Meitä on siinä samassa istunnossa useampi työntekijä ja aina löytyy joku ”ruudun toisella puolella”, jolta voi kysyä apua, tai neuvotella miten tehdään, tai tilanteen vaatiessa tehdä yhdessä työt niin, että toinen jakaa näytön ja toinen ohjaa miten pitää tehdä. Näin etänäkin työkaverini on tullut tutuksi ja meidän karvaiset työkaverit kotona välillä jopa juttelee keskenään😊. Viihdyn hyvin, koska Nevelillä on auttavaisia työkavereita, jotka aina ovat valmiita auttamaan, jos on jotain kysyttävää. He ovat myös opastaneet tähän työhön hyvin, vaikka kaikki on minulle uutta. Suurin osa meistä on etätöissä, mutta mielestäni tämä on toiminut hyvin siitä huolimatta.
Pidämme yrityksessä paljon palavereita, jotka ovat tällä hetkellä etänä. Joissakin palavereissa on suurikin osallistujamäärä. Käymme läpi asioita mitä on hyvä tietää ja mitä on kuukauden aikana tapahtunut. Tyyli näissä on sellainen, että ei ole vain yhtä palaverin vetäjää, vaan annetaan kaikille mahdollisuus kertoa asiansa. Välillä kysytään esim. kesätyöntekijöistä, että miten on kesä mennyt ja välillä saan kollegan kanssa kertoa, miten meillä menee laskutuksen kanssa, sillä laskutusjärjestelmä on uusi ja monia kiinnostaa tietää miten meillä menee sen kanssa.
Koska toimintamme on myös Ruotsissa sekä Eestissä, niin työkielemme on välillä englanti ja saan aina välillä puhua ruotsia kollegoiden kanssa Ruotsissa. Monet kielet siis käytössä melkein päivittäin.”
Miten yhteistyö sujui Nevelin, Qasvun ja sinun välillä?
”Rekrytointivaiheessa sain paljon tietoa Qasvun kautta asioihin, joita kyselin Neveliin liittyen. Kun oli aika mennä työpaikalle, niin sain hyvin tietoa Neveliltä, miten tulla toimistolle ja mitä siellä tehdään. Mielestäni kaikki sujui hyvin.”
Oliko Qasvun rekrytointiprosessi mielestäsi onnistunut?
”Oli erittäin positiivinen kokemus. Minulle tuli viesti LinkedInin kautta, jossa kerrottiin suoraan, että haetaan laskuttajaa Nevelille. Viestissä kerrottiin, mitä työ pitäisi sisällään ja olisinko kiinnostunut kuulemaan siitä lisää. Siitä seurasi puhelinkeskustelu Qasvun kanssa, joka välitti tietoni Nevelille ja saimme seuraavalle viikolle jo etätyöhaastattelun sovittua Nevelin kanssa. Qasvu piti minuun koko ajan yhteyttä, että missä mennään ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Rekrytointiprosessi oli uusi minulle, sillä en ole aikaisemmin tehnyt tällaista etänä. Mutta mukava kokemus sekin kun sain tämän kokea.”
Oliko rekrytointiprosessissa jokin asia, joka jäi erityisesti sinun mieleesi?
”Nopeus. Viestistä, että olisinko kiinnostunut kuulemaan lisää tästä työpaikasta, siihen että olin jo ensimmäistä työpäivää Nevelillä taisi mennä 1,5 viikkoa. Sekä Qasvun positiivinen tapa viestitellä sekä iloisuus puhelimessa jäi erityisen hyvin mieleen. He olivat aidosti innoissaan siitä, että sain työpaikan. Myöskin se, että kaikki tapahtui etänä jäi mieleen. En tavannut haastattelijoita kasvokkain kertaakaan tämän prosessin aikana. Kun olin ollut muutaman kuukauden jo töissä, niin sain soiton, että miten menee ja miten viihdyt. Eli Qasvun rekrytointi ei jää siihen, että joku saa työpaikan, vaan jälkeenpäinkin varmistellaan, että viihtyy paikassa jonka sai heidän kautta.”
Minkälainen mielikuva sinulla jäi Qasvusta tai Qasvun työntekijöistä?
”Todella hyvä! Oli mukavaa jutella puhelimessa, kun olivat yhtä innoissaan kun minä uudesta työpaikasta.”
Mitä vinkkejä antaisit työnhakijoille, miten löytää se ”oikea” työpaikka?
”Verkostoidu ja seuraa erilaisissa medioissa yrityksiä, joista olisit kiinnostunut tulevaisuudessa työskenteleväsi. Vaikka yrityksessä ei sillä hetkellä ole avointa paikkaa tarjota, niin kannattaa laittaa ansioluettelo heille jotta heillä on se, jos vaikka tulisikin sopiva paikka eteen missä juuri sinun osaamisesi tarvittaisiin joskus tulevaisuudessa. Kannattaa myös miettiä, että ottaisi vastaan jonkun muun työpaikan siinä yrityksessä jossa haluaa työskennellä, mikäli juuri se oma unelmatyöpaikka ei ole vielä vapaana. Monet yritykset hakevat ensin sisäisesti työntekijää ennen kuin ne alkavat rekrytoimaan ulkopuolista. Suosittelen myös käyttämään LinkedIn-sovellusta ja aktiivisesti seurata sitä. Kaikki avoimet työpaikat ei aina ole missään julkisessa haussa, vaan voi olla toimeksiantona jollekin rekrytointiyritykselle, joka sitten sieltä kaivaa kandidaatit esille. Vaikka olisitkin tällä hetkellä työtön, niin kannattaa ottaa tavoitteeksi joka päivä selata työpaikkoja tunnin verran päivässä ja laittaa hakemuksia eteenpäin sellaiselle yritykselle, joka olisi sinun mielestäsi kiinnostava.”
Jätä kommentti